Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Killers


Läs om The Killers

Skivor av The Killers
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Sam's Town

Bling (Confessions Of A King)
Bones
Sam's Town
This River is Wild

Relaterade länkar Sam's Town

The Killers

Sam's Town

Släppt år: 2006
Skivbolag: Island

Första intryck = rockopera

De första gångerna jag lyssnade på denna skiva var på jobbet med dåliga högtalare och skivan mest skvalande i bakgrunden mer än att jag verkligen lyssnade på den. Mitt första intryck blev därför att en enklare rak elektronisk indierock på första skivan (Hot Fuss) till en typ av pampig Meatloaf liknande rockopera och de enda låtarna jag fastnade för intro och skivtitellåten Sam's Town och Uncle Jonny.

Andra intryck = briljant

Detta intryck slogs dock totalt i spillror när jag verkligen började lyssna på skivan med riktiga hörlurar på min MP3-spelare. Varenda låt växte sakta fram till närmast en modern klassiker, till slut var mer eller mindre den enda låt jag inte tyckte var briljant var Uncle Jonny som efter några genomlyssningar mest kändes seg. Låtar som Read My Mind, Bones och This River Is Wild ekade konstant i mitt huvud och denna skiva var under ett par veckors period nästan det enda jag lyssnade på, jag kunde omöjligt tröttna på den.

2000-talets mest lovande band?

I mitt tycke gick Killers med denna skiva från att vara ett lovande band till ett av 2000-talets absolut bästa och mest intressanta band. Det som var lovande men inte perfekt slipat och för spretigt på Hot Fuss har blivit renat och perfekt på denna skiva!

Recenserad av: Kano Kluckfors - 5 januari 14:47, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar