Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Killers


Läs om The Killers

Skivor av The Killers
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Hot Fuss

Indie Rock and Roll
Jenny Was a Friend of Mine
Mr. Brightside - Killers första singel
Somebody Told Me

The Killers

Hot Fuss

Släppt år: 2004
Skivbolag: Island

Somebody Told Me spelad i kommersiell radio!

Första gången jag hörde The Killers var faktiskt i kommersiell radio då någon vanligtvis dassig radiokanal av någon underlig anledningen spelade Somebody Told Me. Då Somebody Told Me är en väldigt direkt låt som är lätt att gilla så var jag inte sen med att köpa denna skiva som precis hade släppts.

Keyboard och bas

Hot Fuss är sådär skönt lite småhafsigt producerad som oftast enbart små bands förstaskivor är. Skivan innehåller mycket keyboard och det jobbas mycket med trevliga basslingor. Första låten Jenny Was A Friend Of Mine innehåller en helt underbar basslinga som i princip gör hela låten (även om refrängen är mycket bra även den).

Ojämn skiva

Det bör sägas att denna skiva inte är bra rakt igenom. Det finns flera låtar som inte håller måttet riktigt men det vägs upp av att låtar som nämnda Jenny Was A Friend Of Mine och Somebody Told Me samt Mr Brightside och Indie Rock And Roll är riktigt bra indierocklåtar bra.

En rolig poäng angående The Killers dåliga relation med den professionella kritikerkåren är totalsågningen i Expressen av denna skiva. Efter att jag köpt denna och lyssnat in mig på den så surfade jag runt lite efter vad andra tyckte om den och stötte på Expressens recension. Den blev totalsågad, fick lägsta betyg och blev rejält bespottad. Tyvärr kan man inte hitta recensionen på expressen.se längre, det hade varit kul att läsa den igen och se vem det var som hade recenserat den. Om man tycker så illa om denna skiva kan det bara bero på två saker, antingen hyser man ett personligt agg mot The Killers eller så gillar men inte denna typ av musik överhuvudtaget. Detta är nämligen en mycket bra indierockskiva. Oavsett anledning så har jag svårt att se varför en sådan person ska recensera skivan överhuvudtaget...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 5 januari 15:10, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar