Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Spoon


Läs om Spoon

Skivor av Spoon
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Ga Ga Ga Ga Ga

Don't Make Me A Target
Don't You Evah
Eddie's Ragga
The Underdog

Spoon

Ga Ga Ga Ga Ga

Släppt år: 2007
Skivbolag: Merge

Fick upp ögonen för denna skiva efter att denna skiva var listad som nummer två över 2007 års bästa skivor av indiebloggen obscuresound.com. Vet inte vem som ligger bakom bloggen men Jens Lekman är fyra och The Tough Alliance åtta på samma lista så antingen är det en svensk bakom bloggen eller så är det någon som har riktigt bra koll på indiemusik världen över.

Hade hört You Got Yr. Cherry Bomb på en samlingsskiva tidigare men även om låten är ok är den absolut inte så pass bra att man blir sugen att skaffa skivan. Man ska dock inte låta sig lura sig av You Got Yr. Cherry Bomb (om man nu har hört den) därför att detta är troligtvis den sämsta låten på skivan. Detta är en sådan perfekt popskiva som i början känns ok men som lyfter efter varje genomlyssning och forsätter göra det i många genomlyssningar. Nästan alla låtar har en underbar skön rytm med underbara basslingor och det är svårt att förklara varför men detta är en skiva man blir på bra humör av. De absoluta favoritlåtarna är dock Don't You Evah och The Underdog.

Om jag hade upptäckt denna skiva tidigare hade den garanterat varit med på min lista av 2007 års bästa skivor, troligtvis bland toppkandidaterna. Förutom nämnda "utmärkelse" av obscuresound.com så kan jag nämna att denna skiva var tia på tidningen Rolling Stones lista över bästa skivor 2007.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 28 januari 05:37, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar