Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Manic Street Preachers


Läs om Manic Street Preachers

Skivor av Manic Street Preachers
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Send Away the Tigers

Rendition
Underdogs
Your Love Alone Is Not Enough

Manic Street Preachers

Send Away the Tigers

Släppt år: 2007
Skivbolag: Columbia

Send Away the Tigers är Manic Street Preachers åttonde studioalbum och de börjar verkligen bli veteraner inom den brittiska indiepopen.

Manic Street Preachers visade utmärkt smak redan från utmärkta singeln Your Love Alone Is Not Enough när de plockade in vår svenska skönsångerska Nina Persson (Cardigans) för en duett. Your Love Alone Is Not Enough är en mycket bra låt som kanske är skivans bästa men det finns fler godbitar förutom denna. Titellåten Send Away the Tigers, Rendition och I'm Just a Patsy är exempel på detta och även om det finns ett par spår som inte riktigt håller klassen så är de flesta låtar på skivan väldigt bra. Som bonus får man dessutom en skön cover på John Lennons Working Class Hero då den ligger med som dolt spår (som så många har en förkärlek för nuförtiden) på avslutande Winterlovers.

När The Manics gjorde This Is My Truth Tell Me Yours 1998 så var det definitivt höjdpunkten på deras karriär och jag har tyckt att de har varit lite på dekis sedan dess. Send Away the Tigers är dock ett rejält lyft och är nog deras näst bästa platta någonsin och det känns som att de har kommit igång rejält igen på äldre dagar. Klar köprekommendation på denna skiva!

Recenserad av: Kano Kluckfors - 10 januari 07:09, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar