Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Fakta Manic Street Preachers

Wales
Land
Blackwood, Caerphilly
Stad
1991
Bildades
Indierock
Genre

Skivor av Manic Street Preachers

Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Manic Street Preachers

I början av karriären spelade Manic Street Preachers mer punkinfluerad rock men gick ganska snart över till en poppigare variant av indie. Vare sig Manic Street Preachers vill det eller inte blev de ytterligare kända då deras gitarrist försvann 1995.

Medlemmar i Manic Street Preachers är James Dean Bradfield (sång och gitarr), Sean Moore (trummor) samt Nicky Wire (bas).

Richey James försvinnande

Gitarristen och låtskrivaren (främst texter) Richey James var med på Manic Street Preachers tre första skivor men försvann 1995 och har inte hörts av sedan dess. Richey James hade alkoholproblem och var en deprimerad person som hade talat om självmord. Efter att i två veckors tid hämtat ut en massa pengar från sitt bankkonto försvann han den 1 februari 1995. Det finns flera tecken på att han levde åtminstonde ett par veckor efter sitt försvinnande och även om folk säger sig ha sett honom långt efter det (bland annnat som hippie i Goa, Indien) så saknas han fortfarande än idag.

Manic Street Preachers officiella hemsida

Senast uppdaterad: 2008-01-10 07:05