Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Kaiser Chiefs

Bästa låtarna på Employment

I Predict a Riot
Oh My God
You Can Have It All

Kaiser Chiefs

Employment

Släppt år: 2005
Skivbolag: B-Unique

Kaiser Chiefs debutalbum Employment är ett av 2000-talets mest uppskattade debutalbum inom indiemusiken och det sålde till exempel sex gånger platinum i sitt hemland England. Att man tog grand slam i 2006 års Brit Awards hjälpte självklart till.

Employment är ett album fullt av singelkandidater och låtarna är lekfullt punkrockiga med melodiskt sköna refränger som är lätt att fastna för. Inledande Everyday I Love You Less and Less med en skön elektronisk slinga i sig är väl den låten som närmast kom att bli en hit i Sverige, själv hörde jag den antal gånger på radio och det är förmodligen det faktumet att den känns lite annorlunda från vanlig indie/punkrock som gjorde den lättare att ta åt sig för den kommersiella publiken.

Personligen tycker jag dock att de bästa låtarna är de mer "simpla" punkiga låtarna som de första singlarna Oh My God och I Predict a Riot, enkelhet är oftast bäst. Jag har även en viss svaghet för lugna You Can Have It All.

Är detta ett av 2000-talets bästa brittiska debutskivor då? Njae, det är att ta i rejält men den står sig bra och det skulle inte förvåna mig om Kaiser Chiefs kommer att blir ett av 2000-talets störtsa brittiska band dock.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 2 februari 07:07, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar