Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Hard-Fi

Bästa låtarna på Stars of CCTV

Better Do Better
Cash Machine
Feltham is Singing Out
Living for the Weekend

Hard-Fi

Stars of CCTV

Släppt år: 2004
Skivbolag: Necessary/Atlantic

Årets skiva direkt av NME

Hard-Fi's debutskiva fick mycket uppmärksamhet då den releasades, bland annat NME kallade skivan årets album vid återreleasen. Återreleasen säger jag då den först releasedes av Hard-Fi själva och på grund av att den sålde slut snabbt fick skivbolaget Necessary upp ögonen för Staines bandet releasade den i sitt namn.

Living for the Weekend!

Stars of CCTV är en mycket lättlyssnad skiva och första gången jag lyssnade på skivan så satt några låtar direkt. Att låtar från en skiva sitter direkt brukar i regel innebära att man snabbt tröttnar på skivan men detta är knappast fallet med Stars of CCTV. Låten jag fastnade för allra först var framförallt Living for the Weekend och Necessary Trouble. Jag kan villigt erkänna att Necessary Trouble är en av låtarna som jag lite smått tröttnat på men Living for the Weekend är svår att tröttna på. Första singeln Cash Machine kunde man faktiskt höra på radio några gånger men någon större hit kan man knappast tala om.

Inga dåliga spår

Styrkan med Stars of CCTV är avsaknaden av dåliga spår. Det är enkla pop/punk låtar som sitter snabbt och håller i längden. Den enda mindre starka låten är Middle Eastern Holiday som inte riktigt håller i längden men jag tycker ändå det är en av 2000-talets bästa skivor från ett av nutidens intressantaste band. Likt en annan av mina favoritskivor, Weezers Pinkerton, är det en skiva jag kan sätta på när som helst oavsett vilket humör man är på och njuta av.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 2 januari 21:03, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar