Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Arctic Monkeys

Bästa låtarna på Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

From The Ritz To The Rubble
I Bet You Look Good on the Dancefloor
The View From the Afternoon

Arctic Monkeys

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not

Släppt år: 2006

Nya favoriter direkt

Jag hade inte brytt mig om hypen kring Arctic Monkeys månaderna innan Whatever People Say I Am, That's What I'm Not släpptes men när jag satte på den för första gången var jag såld direkt. The View From the Afternoon satt direkt och när sedan I Bet You Look Good on the Dancefloor kom så insåg jag att ett nytt favoritband hade anlänt.

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not sålde 118,500 skivor första dagen och det är inte svårt att förstå varför. Skivan är minst sagt energisk och perfekt producerad för Artcic Monkeys punkiga sound. Att soundet för tankarna till ett av mina absoluta favoritband The Clash är så klart ingen nackdel heller.

I Bet You Look Good on the Dancefloor är den självklara favortlåten och därefter är det ganska jämnt mellan låtarna. Jag älskar stoppet i The View From the Afternoon då man tror att låten är slut och när den sedan byggs igen. Ska jag plocka ut några andra favoriter så får det bli From The Ritz To The Rubble och You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring... (korta låtnamn på denna skiva är få...).

Måste MÅSTE köpas!

Att jag rekommenderar att köpa denna skiva behöver jag nog knappast nämna. Denna skiva är i mitt tycke kanske 2000-talets absolut bästa skiva. En av anledningarna till att jag tycker det är kanske att jag hade absolut noll förväntningar när jag satte på den för första gången men det tar inte bort faktumet att skivan är helt fantastiskt bra!

Recenserad av: Kano Kluckfors - 2 januari 21:03, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar