Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Arctic Monkeys

Bästa låtarna på Favourite Worst Nightmare

505
Balaclava
D is for Dangerous

Arctic Monkeys

Favourite Worst Nightmare

Släppt år: 2007

Växande skiva

Då jag tycker att Whatever People Say I Am, That's What I'm Not är en helt magisk skiva var inte förväntningarna små då jag skulle lyssna på Favourite Worst Nightmare för första gången. Tyvärr så tyckte jag inte att alls den levde upp till förväntingarna. Singeln Brainstorm var förvisso riktigt bra men den hade jag redan lyssnat mig trött på. Dock, efter att ha lagt skivan åt sidan i några veckor så satte jag på den igen och då började låtarna växa på allvar.

Från att ha varit en halvtrist skiva så växte varje låt vid varje genomlyssning och till slut blev den nästan den enda skivan jag lyssnade på under en veckas tid. De snabbar tyngre låtarna D is for Dangerous, Balaclava, Fluorescent Adolescent blev alla favoriter. Efter att ha "tröttnat" lite på dessa växte de lugnare Do Me a Favour och underbara 505 fram till favoriter.

Favourite Worst Nightmare är en måste-skiva och även om den inte är riktigt riktigt lika bra som Whatever People Say I Am, That's What I'm Not så är det inget snack om att det är en fantastiskt bra skiva. Glöm inte att ge den några chanser extra bara om den inte sitter under de första genomlyssningarna (jag är rätt trög ibland innan skivor sitter så det kan bero på det också...)

Recenserad av: Kano Kluckfors - 2 januari 21:03, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar