Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Aqueduct


Läs om Aqueduct

Skivor av Aqueduct
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Or Give Me Death

Broken Records
Living a Lie
With Friends Like These

Aqueduct

Or Give Me Death

Släppt år: 2007
Skivbolag: Barsuk Records

2007 års bästa skiva!

Jag upptäckte Aqueduct sent, detta var den första Aqueduct skivan jag lyssnade på. Anledningen till att jag överhuvudtaget började lyssna på denna skiva har jag för mig var att Aqueduct var listade som "similar artist" på allmusic.com till Mates of State eller The Format eller något annat amerikansk band som jag nyligen börjat lyssnat på.

Vid första genomlyssningen kändes Or Give Me Death mest märklig. Låtarna kändes hackiga och innehöll toner och ljud som inte verkade passa ihop. Redan andra genomlyssningen började dock ljuden smälta samman och man började förstå vad David Terry pysslade med. Låtar som Living a Lie, Broken Records och avslutande With Friends Like These började bli svåra att sluta lyssna på.

Aqueducts sound känns faktiskt smått unikt och jag vet inte om det är avsaknaden av gitarrer eller de samplade ljuden Aqueduct använder sig om som gör dem annorlunda. Alla låtar innehåller samplingar, keyboardslingor och varierande och distade instrument som inte känns igen i någon annan låt på skivan och kanske är det det som gör att varenda låt känns unik och annorlunda.

När jag skriver denna recension så är det januari 2008 och jag gör det för att jag sammanfattar musikåret 2007. Att skriva om den och lyssna på den samtidigt får mig att inse att detta är 2007 års bästa skiva. Den kom redan i februari 2007 och jag har därmed haft den vilande från spelaren ett tag men när jag nu lyssnar på den så inser jag vilken underbar och komplett skiva detta är!

Recenserad av: Kano Kluckfors - 5 januari 16:47, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar