Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Tindersticks


Läs om Tindersticks

Skivor av Tindersticks
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på The Hungry Saw

Boobar
E-Type
The Hungry Saw
Yesterdays Tomorrows

Tindersticks

The Hungry Saw

Släppt år: 2008
Skivbolag: Beggars Banquet

Jag minns när Tindersticks släppte sin första skiva 1992 och att den fick ganska bra kritik. Av någon anledning lät jag bli att köpa den trots det så förutom någon enstaka låt på någon samlingsskiva var denna skiva min Tindersticksdebut.

Att säga att denna skiva är lättlyssnad vore en klar överdrift och vill man ta denna skiva till sig gäller det att man är beredd att ge den några genomlyssningar. När man väl gjort det blir The Hungry Saw mestadels en ren njutning. Inledande Intro är inte mycket att hurra för som låt men den sätter tonen på resten av skivan på något sätt. Efterföljande Yesterdays Tomorrows är tillsammans med den instrumentala E-Type och titellåten The Hungry Saw skivans bästa låtar.

Det negativa som drar ner betyget lite på denna skiva är att Stuart Staples entoniga röst tillsammans med det konstant låga tempot gör att skivan endast kommer till sin rätt när man är på humör för denna typ av musik plus att låtarna känns allför lika varandra till slut. Men vid rätt tillfälle är denna skiva ett guldkorn.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 18 maj 17:43, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar