Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Shins


Läs om The Shins

Skivor av The Shins
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Wincing the Night Away

Australia
Sea Legs
Sleeping Lessons

The Shins

Wincing the Night Away

Släppt år: 2007
Skivbolag: Sub Pop

Det är inte bara namnet på The Shins som är snarlikt The Smiths. På Wincing the Night Away låter The Shins väldigt mycket som en amerikansk version av musikhistoriens giganter The Smiths. Låtarna är lågmälda och sångaren och frontfigurent James Mercer sång har en väldigt framträdande roll.

Med hjälp av producenten Joe Chicarelli har The Shins med Wincing the Night Away skapat en mycket bra indiepopskiva. Höjdpunkterna är inledande Sleeping Lessons och Australia och släpande Sea Legs som har en märklig rytm som dock fungerar alldeles utmärkt.

Wincing the Night Away förtjänar den uppmärksamhet och försäljningssucce den har inneburit. När skivan släpptes rusade den upp på andra plats på Billboardlistan vilket är smått imponerande för en så pass för massan okänd och alternativ grupp som The Shins. Det bevisar dock att The Shins har en trogen skara fans och att Wincing the Night Away var ett efterlängtat skivsläpp.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 6 januari 14:25, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar