Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Radiohead


Läs om Radiohead

Skivor av Radiohead
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på In Rainbows

All I Need
House of Cards
Reckoner

Radiohead

In Rainbows

Släppt år: 2007
Skivbolag: XL Recordings, TBD Records

Sömnigt och alldeled underbart

Det har varit mycket snack om Radioheads sjunde skiva redan innan den kom då Radiohead skulle släppa skivan som nedladdningsbar först och man skulle betala så mycket man ville, även noll kronor om man så ville. En lysande ide förvisso men det bästa vore om man kunde betala efteråt istället då man visste hur mycket man tyckte den var värd. Själv hade jag betalat nästan fullpris för den i alla fall.

Radiohead fortsätter med In Rainbows på samma insprungna väg som innan, det går sakta och det känns smått psykedelsikt från och till och Thom Yorke stämma är ofta så släpande skön som den brukar vara. Riktigt lugna skivor brukar ta många genomlyssningar för mig att lyssna in (jag kan vara rätt trög när det gäller det). Att en ny skiva av Radiohead skulle kräva många genomlyssningar visste jag redan innan och därför var man väl extra tålmodig antar jag. Att det sedan skulle vara värt det var jag också lika säker på.

In Rainbows inleds lysande med 15 Steps och Bodysnatchers men det är först senare när den femte låten, All I Need kommer så man verkligen börjar njuta till fullo. I refrängen låter det nästan som om Thom Yorke håller på att somna vilket dock passar låten perfekt. En av årets bästa låtar! Kommande Reckoner och House of Cards tillhör också ett par av skivans absolut bästa låtar.

Man måste verkligen gilla denna typ av musik för att gilla Radiohead överhuvudtaget och om man gör det (som jag) så kan man nog inte låta bli att tycka att denna skiva är en av 2007 års bästa. Kom ihåg att ge den ett par chanser extra bara, det är värt det i slutändan.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 10 januari 18:52, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar