Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Fakta R.E.M.

USA
Land
Georgia
Stat
Athens
Stad
1980
Bildades
Indierock
Genre

Skivor av R.E.M.

R.E.M.

R.E.M. är ett av indierockens absoluta veteranband, de har spelat tillsammans från 1980, egentligen långt innan det fanns något som kunde kallas en indiescen. Under en tioårs period turnerade och spelade man in skivor man mer eller mindre konstant utan att egentligen slå igenom eller tjäna några pengar. Under 80-talet var det egentligen bara i amerikanska collegemijöer som man nådde framgång men idag ser det annorlunda ut. Idag är man ett av världens största rockband med stora kommersiella framgågnar, och detta egentligen utan att överge sina musikrötter alltför mycket.

Första singeln Radio Free Europe släpptes 1981 och första skivan Murmur kom 1983 men det var i och med albumet Out of Time och farmförallt i och med singeln Losing My Religion från denna skiva som det stora genombrottet kom. Både skivan och singeln toppade listor världen över och R.E.M. gick i och med denna skiva från att vara ett relativt okänt indieband till ett band som de flesta kände till och uppskattade.

R.E.M. består idag av Michael Stipe (sång), Peter Buck (gitarr) samt Mike Mills (bas). Trummisen Bill Berry hoppade av bandet 1997 och ersattes av en trummaskin.

R.E.M.'s officiella hemsida

Senast uppdaterad: 2008-04-20 08:44