Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Pete and the Pirates


Läs om Pete and the Pirates

Skivor av Pete and the Pirates

Bästa låtarna på Little Death

Knots
Moving
Mr Understanding

Pete and the Pirates

Little Death

Släppt år: 2008
Skivbolag: Stolen Recordings

När jag upptäckte Pete and the Pirates på YouTube (via diverse omvägar) så var min förhoppning att jag äntligen hittat ett nytt brittisk band med Arctic Monkeys och Hard-Fi kvalitet, singlarna Come On Feet, Knots och framför allt Mr Understanding satt perfekt från de första genomlyssningarna. Debutskivan Little Death är dock ingen Whatever People Say I Am, That's What I'm Not eller Stars of CCTV.

Little Death innehåller 13 cirka två till tre minuter långa poplåtar (låtlängd som sig bör med denna typ av musik med andra ord). De allra bästa låtarna är av toppkvalite, övriga låtar håller en jämn bra nivå som kapslar in de bästa till en skiva över medelbetyg men det är inga låtar man minns om ett år eller längtar efter att få höra. Nämnda singlarna är lysande, lugna Moving är en mycket skön låt och även Dry Wings och avslutande Bright Lights är värda att nämnas.

Mr Understanding är 2008 års bästa låt så här långt

Skivan når som jag nämnde inte upp till sina brittiska kollegor Arctic Monkeys och Hard-Fi nivåer men Little Death är dock en mycket lyckad debutskiva och jag tror att vi kan förvänta oss mycket mer i framtiden från Pete and the Pirates. Dessutom så är Mr Understanding årets bästa låt så här långt och skivan är köpvärd bara på grund av denna låt.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 8 mars 09:59, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar