Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Fakta The Perishers

Sverige
Land
Umeå
Stad
1997
Bildades
Indiepop, Lågmält
Genre

Skivor av The Perishers

Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

The Perishers

The Perishers är ett svensk indiepopband som bildades 1997 i Umeå och spelar en lågmäld och lugn indiepop. I normala fall så brukar det vara väldigt svårt för svenska (och europeiska överhuvudtaget) att slå i USA men för Perishers har det nästan varit tvärtom. Efter att ha turnerat runt i USA och Kanada med bland annat kanadensiska singer-songwritern Sarah McLachlan gjorde de sig ett namn i USA och är förmodligen större "over there" än i här i Sverige.

Perishers har haft ett flertal låtar med i stora amerikanska TV-serier såsom OC (Trouble Sleeping), One Tree Hill och Greys Anatomi vilket självklart har hjälpt till att lyfta deras namn ytterligare i USA.

Även om Perishers är okända för den stora massan i Sverige så är det väldigt troligt att de flesta ändå har hört dem. Den utmärkta låten My Heart från Let There Be Morning användes nämligen i organisationen Friends reklam mot mobbning som visades flitigt i TV under några månader.

Persishers består av Ola Klüft (sång och gitarr), Martin Gustafson (keyboard), Pehr Åström (bas) och Thomas Hedlund (trummor)

Klicka här för att läsa mer om The Perishers på deras officiella hemsida.

Senast uppdaterad: 2008-01-05 13:32