Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Nada Surf


Läs om Nada Surf

Skivor av Nada Surf
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Lucky

I Like What You Say
See These Bones
Weightless

Nada Surf

Lucky

Släppt år: 2008
Skivbolag: Barsuk

Mina sammanträffande med Nada Surf innan denna skiva är två, det första är självklart min kännedom om den lysande låten Popular från mitten av 90-talet och den andra är skivan Let Go från 2002. Tyvärr måste jag säga att min erfaranhet av Let Go inte är lika positiv som den med Popular. Let Go fick jag höra när jag och några kompisar bilade upp på en skidsemester till Åre. En engelsk kompis hade med sig skivan och spelade den hårt både i bilen upp till Åre och när vi var där uppe. Problemet var att jag tyckte att skivan var väldigt tråkig, den kändes väldigt lam och även om musiken lät ok så växte aldrig låtarna, de malde bara på utan att något hände.

På grund av denna erfarenhet hade jag svaga förväntningar på Lucky även om den fått bra kritik av andra men upplevelsen blev denna gång något annorlunda. I början tyckte jag att det var samma sak, småsega låtar där inget händer. Lyckligtvis var jag tålmodig denna gång och i slutändan kom jag att gilla delar av Lucky. Jag säger delar därför att denna skiva innehåller fem riktigt bra låtar och sex låtar som är precis som min Let Go upplevelse, de segar mest på utan att det händer något.

See These Bones är skivans bästa låt

Skivan inleds med en riktigt bra låt, troligtvis också skivan bästa, See These Bones. Låten är väldigt skön rakt igenom och dessutom så byter låten skepnad något och tar ytterligare fart i slutet vilket jag verkligen gillar. See These Bones följs upp av Whose Authority vilket också är skivans första singel och detta är också en mycket bra låt. Näst bästa låten på skivan är dock Weightless som känns som att den är en enda lång skön refräng. Andra singeln I Like What You Say samt följande From Now On är de övriga två låtarna som är bra. Resten är ren utfyllnad tyvärr.

Avslutningsvis måste jag säga att denna skiva åtminstonde förändrade min bild av Nada Surf, de kan verkligen göra mycket bra poplåtar och kanske borde jag ge Let Go en andra chans. Lucky är långt ifrån en komplett skiva men i väntan på Death Cab For Cuties (som jag tycker inte ligger alltför långt ifrån Nada Surf musikmässigt) nya skiva så duger denna skiva att lyssna på ett tag.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 2 mars 22:56, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar