Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om My Morning Jacket


Läs om My Morning Jacket

Skivor av My Morning Jacket
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Evil Urges

Aluminum Park
Highly Suspicious
Two Halves

My Morning Jacket

Evil Urges

Släppt år: 2008
Skivbolag: ATO Records

My Morning Jackets förra skiva Z var min första kontakt med bandet. Låtarna What a Wonderful man och Off the Record från den skivan är två fantasiskt bra låtar men i övrigt tyckte jag inte skivan rikigt höll tillräckligt hög klass. Tre år senare återkommer nu My Morning Jacket med Evil Urges som är en mycket jämnare och intressantare skiva.

Evil Urges blandar musikstilar en del och har flera olika ansikten. Första delen är lite rockigare/funkigare och inledande Evil Urges är en utmärkt låt. Tredje låten Highly Suspicious är skivans klart bästa låt. Jim James sjunger med falsettsång blandat med en mörkare röst som skriker ut "Highly Suspicious", mycket skön kombination. Efter detta lugnar skivan ner sig en hel del och blir smått countrydoftande, framför allt i sjätte låten Sec Walkin'. Framme vid tionde låten Aluminum Park dras tempot upp igen och låten är så väldigt lik något annat band som jag för tillfället har lite svårt att placera, en mycket skön rocklåt är det dock.

Helhetsintrycket av denna blandade skiva blir mycket gott. My Morning Jacket visar att de behärskar ett flertal olika musikstilar och har komponerat ihop en av 2008 års bästa skivor.

Recenserad av: Freddy Hallgren - 10 juli 19:07, 2008
Kommentarer
Lägg till kommentar