Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Mountain Goats


Läs om The Mountain Goats

Skivor av The Mountain Goats
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Heretic Pride

Heretic Pride
How To Embrace A Swamp Creature
Sax Rohmer #1

Relaterade länkar Heretic Pride

The Mountain Goats

Heretic Pride

Släppt år: 2008
Skivbolag: 4AD

Har hört The Mountain Goats förut och tyckt de är ok men aldrig riktigt tagit mig för att köpa någon fullängdare och verkligen lyssna på dem. En recension av denna skiva i DN med en inledande rubrik som sa "Skrämmande bra" och ett högsta betyg gjorde ju att man inte hade mycket annat val än köpa skivan.

Heretic Pride är ingen direkt skiva, den tar sina genomlyssningar för att bli bra men den är värd att ta några extra genomlyssningar på. Sångaren John Darnielle röst kan skifta från "normal" till väldigt nasal och faktum är att ju mer nasalt Danielle sjunger desto bättre blir låtarna, bästa exemplen är titellåten Heretic Pride och ljuva How To Embrace A Swamp Creature. Heretic Pride saknar lättillgängliga hits men är i gengäld en väldigt jämn skiva med ytterts få svaga spår.

Jag tycker personligen när denna recension skrivs att detta är den bästa skivan hittills under 2008, men då tycker jag också att skivåret 2008 inte varit något vidare så här långt. Det är möjligt att denna skiva kommer växa ytterligare på mig (för jag har inte lyssnat klart på den) och slutligen vara en kandidat för en topplista över årets bästa skivor men som det känns nu så skulle jag vara besviken om den var med på den listan. Detta är dock en bra och köpvärd skiva men knappast skrämmande bra.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 1 mars 14:47, 2008




Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar