Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Magnetic Fields


Läs om The Magnetic Fields

Skivor av The Magnetic Fields
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Distortion

California Girls
Drive on, Driver
Too Drunk To Dream

The Magnetic Fields

Distortion

Släppt år: 2008
Skivbolag: Nonesuch Records

Denna skiva har jämförts mycket med Jesus and the Mary Chains Psychocandy och jämförelsen känns inte helt fel då tempot, soundet och till och med låtlängd känns mycket likt denna klassiska skiva. Noterbart är att alla låtar på Distortion är nästan exakt tre minuter långa.

Stephin Merritt och Shirley Simms delar på sången, oftast genom att sjunga i olika låtar. Shirley Simms räknas inte som en orginalmedlem i The Magnetic Fields men har figurerat på ett par av bandets tidigare skivor också och hennes röst passar väldigt bra till The Magnetic Fields sound, tänker då framför allt på Drive on, Driver och The Nun's Litany som är mycket bra låtar. Skivans bästa låt är nog dock singeln California Girls där Stephin Merritt till skillnad från de flesta andra hatar istället för att älska California Girls.

Förutom redan nämnda mycket bra låtar så bör dock Too Drunk To Dream (rolig text dessutom som IOGT-NTO förmodligen gillar mindre) och Please Stop Dancing nämnas. Skivans bästa låtar håller bra men det blir tyvärr lite för många låtar som låter för lika varandra för att bli en komplett bra skiva. Gillar man Jesus and the Mary Chain (vilket alla borde göra) så tycker jag dock att man bör köpa denna skiva.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 12 mars 18:32, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar