Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Lightspeed Champion

Bästa låtarna på Falling of the Lavender Bridge

Dry Lips
Galaxy Of The Lost
Midnight Surprise
Tell Me What Its Worth

Relaterade länkar Falling of the Lavender Bridge

Lightspeed Champion

Falling of the Lavender Bridge

Släppt år: 2008
Skivbolag: Dynamo Records

Lightspeed Champion har släppte första singeln Galaxy Of The Lost i somras och andra Midnight Surprise i höstas. Båda singlarna är mycket bra och förväntningarna har därmed varit ganska höga på detta första album från Lightspeed Champion, inklusive mig själv.

De nämnda singlarna samt den senaste singeln Midnight Surprise går alla i en ett ganska lättsamt tempo med klara country influenser och även övriga låtar på skivan går i samma skepnad. Eftersom musiken känns så lättsamt så känns en textrad "I feel the nigger eyes they are staring, makes me want to rip off my skin" i Devil Tricks For A Bitch som ganska förvånande. Nu är Lightspeed Champions Devonte Hynes själv svart så han kommer på grund av det självklart undan med en sådan textrad. Om man sedan lägger på en låttitel som Let The Bitches Die så känns det som om Devonte Hynes har gjort sitt bästa för att chocka sin lyssnare lite textmässigt, kanske för att få lite extra uppmärksamhet inför debutsläppet.

De nämnda singlarna är alla mycket bra poplåtar och även Dry Lips är en bra låt men annars kommer inte Falling of the Lavender Bridge upp i den klass som jag hade förhoppningar om. En klart godkänd debutskiva men knappast en skiva som kommer vara med på min lista över 2008 års bästa skivor...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 21 januari 19:56, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar