Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Kills


Läs om The Kills

Skivor av The Kills
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Midnight Boom

Cheap and Cheerful
Last Day of Magic
U.R.A Fever

The Kills

Midnight Boom

Släppt år: 2008
Skivbolag: Domino

När The Kills släppte Keep On Your Mean Side 2003 reste sig kritiker upp och uppmärksammade ett album som var skrikigt och modigt nog att tillfredställa flera års längtan efter ett nytt garagerockband som dessutom samtidigt var stilmässigt fascinerande. Fem år senare har denna sexiga duo åter uppstått med en ny release. Midnight Boom är bandets mest explosiva och samtidigt välkonstruerade skiva hitills. Låtar som Cheap and Cheerful och Last Day of Magic praktiskt taget glimrar med elektriska gitarrer och den råa kraften av bandets känsloladdade sång. Black Balloon och Godnight Bad Morning är lugna ballader som är allt annat än energiska, de känns båda två väldigt känslosamma och solida. Sedan finns det allt där emellan, från Sour Cherry i vilken duon frågar "am I the only sour cherry on the fruit stand?" till What New York Used to Be, ett spår som uttrycker ångest över förlorad tid i kombination med gutturala skrik och "ooh ooh oohs."

PJ Harvey hade i sin mest högljudda rock n' roll tillfällen kunnat samarbetat med Alison Mosshart och Jamie Hince på denna skiva. Skivan främsta låt, U.R.A Fever, påminner som mest om Harvey, men det är det är de små sakerna som till exempel handklappningen i låten som gör att bandet skiljer sig. Cheap And Cheerful ger en känslan av en poplåt från 70-talet som har frysts ner och återuppväckts av två mäktiga rockstjärnor av sin tid. Alison har stegat upp till mikrofonen och hennes röst domnierar det musikaliska landskapet. Hon faller från en låg feminin röst till oreserverade skrik och utrop som fulländar en låt och lämnar ekon kvar. På det hela taget är Midnight Boom en samling låtar som tar över dig och gör det väl.

Observera att orginalbetyget från recensenten är 4 av 5

Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar