Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om John Vanderslice


Läs om John Vanderslice

Skivor av John Vanderslice
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Emerald City

Numbered Lithograph
The Minaret

John Vanderslice

Emerald City

Släppt år: 2007
Skivbolag: Barsuk

Anledningen till att jag började lyssna till denna skiva är samma som den jag beskrev i min recension av Deerhoofs Friend Opportunity, det vill säga en artikel om fem indieplattor man troligtvis missat 2007. I denna artikel fick min favorit Aqueduct Or Give Me Death högsta betyg och denna fick näst högsta = skapar förväntningar med andra ord.

Josh Vanderslice leverarar på denna skiva en snäll typisk amerikansk songer-songwriter musik. Vid en första genomlyssning verkar allting lovande och det känns som att denna skiva verkligen kan sitta efter några genomlyssningar. Tyvärr gör den aldrig det för mig. Låtarna lunkar på men uppnår aldrig den feelgood njutning som man oftast upplever med singer-songwriter skivor som denna. Det händer helt enkelt inte mycket. Jag har svårt att nämna några låtar som sticker ut men på något sätt men The Minaret och Numbered Lithograph är två låtar som är helt ok.

Tyvärr måste jag säga att denna skiva är en stor besvikelse och jag kan inte riktigt förstå varför den har fått så pass bra kritik som den har fått. Det är möjligt att hans tidigare material är bättre men om man vill lyssna till amerikanska singer-songwriters rekommenderar jag istället hans kollegor/konkurrenter Josh Rouse eller Josh Ritter eller varför inte Regina Spektor...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 22 januari 19:48, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar