Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om James


Läs om James

Skivor av James
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Hey Ma

Bubbles
Oh My Heart
Upside
Waterfall

James

Hey Ma

Släppt år: 2008
Skivbolag: Mercury

James femte skiva Laid var något av en favorit för mig i början av 90-talet. Efter skivorna Gold Mother och Seven som förvisso var bra men var långt ifrån bra rakt igenom så prickade de verkligen rätt med Laid. De tonade på denna skiva ner soundet lite från tidigare och gjorde riktigt skön soft indiepop som jag verkligen gillade och jag kan faktiskt än idag sätta på skivan och lyssna igenom den några gånger och fortfarande tycka den är kanon.

Efter Laid så tappade jag av någon outgrundlig anledning intresset lite för James vilket har gjort att jag missat deras fyra plattor mellan Laid och Hey Ma. Jag vet inte hur musiken lät på dessa mellanskivor men jag kan bara konstatera att när James nu efter sju års uppehåll släpper sin tionde(!) skiva så låter de nästan exakt likadant som på Laid. På grund av denna anledning har jag tvekat lite på betyget för denna skiva. Först lutade det åt ett riktigt bra betyg men efter ytterligare några genomlyssningar började jag tröttna på många låtar och därmed drar jag ner betyget till medel. Om jag hade velat vara elak så hade jag endast sagt att detta var en blek variant av Laid (vilket är delvis sant), men många låtar håller trots allt så pass bra kvalite att jag inte vill göra det.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 6 maj 20:41, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar