Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Håkan Hellström


Läs om Håkan Hellström

Skivor av Håkan Hellström
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Försent för Edelweiss

För Sent För Edelweiss
Jag Vet Inte Vem Jag Är Men jag Vet Att Jag Är Din
Tro Och Tvivel

Håkan Hellström

Försent för Edelweiss

Släppt år: 2008
Skivbolag: EMI

Allför många människor mer eller mindre hatar Håkan Hellström för att så som de säger, "han sjunger uselt och stjäl låtar". Själv har jag aldrig riktigt förstått det. Visst har Håkan kanske inte världens bästa sångröst men herregud, skulle jag verkligen bry mig om att alla grupper och artister hade sångare/sångerskor som sjöng perfekt skulle jag förmodligen bli tvungen att kasta 90 procent av mina skivor. Att han stjäl låtar tycker jag känns väldigt överdrivet, jag har t ex aldrig känt att Kom Igen Lena skulle vara en kopia av Come On Eileen mer än titelmässigt och om det räknas som stöld så finns det troligtvis inte ett enda band som inte har stulit. Att han stjäl textrader här och där känns endast kul tycker jag, det är alltid roligt att känna igen en textrad här och där från sina gamla favoritartister (för man måste verkligen säga att Håkan kopierar textrader från bra artister).

Anyway, nu är det Försent för Edelweiss jag ska skriva om och om det nu inte framgår så måste jag erkänna att Håkan Hellström är en av mina absoluta favoritartister. Jag kan därför anses som ganska färgad när jag skriver detta men det enda som egentligen behöver sägas om skivan är att om man gillar Håkan Hellström kan man inte inte gilla Försent för Edelweiss. Är man en av Håkan-hatarna har jag svårt att se att man skulle gilla denna skiva heller...

Jag har inte riktigt bestämt mig än för om det är hans bästa skiva eller inte. Försent för Edelweiss är musikalkist mer lik Ett Kolikbarns Bekännelser än de två första första skivorna men kvaliten på låtarna är i paritet med Håkans bästa skiva Det Är Så Jag Säger Det. Egentligen så är alla låtar på skivan mycket bra förutom något trista Zigenarliv Dreamin, men om jag är tvungen att plocka ut några favoriter får det bli Tro Och Tvivel, Jag Vet Inte Vem Jag Är Men jag Vet Att Jag Är Din samt den gamla B-sidan och titellåten För Sent För Edelweiss. Hursomhelst har Håkan har absolut gjort årets svenska skiva.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 13 april 14:49, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar