Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Fratellis

Bästa låtarna på Here We Stand

Acid Jazz Singer
My Friend John
Tell Me a Lie

The Fratellis

Here We Stand

Släppt år: 2008
Skivbolag: Atlantic

The Fratellis debutskiva Costello Music från 2006 var en av det årets bästa skivor, därför har många haft stora förväntningar på denna efterlängtade uppföljare. Jag tycker att The Fratellis gör en lyckad uppföljare, dock är den inte riktigt lika stark som debuten. Det finns nästan lika många bra låtar som på Costello Music men om man ställer låtarna head-to-head mellan skivorna är de något svagare på Here We Stand.

I sina bästa stunder påminner The Fratellis om White Stripes när de var som bäst, tänker i första hand på skivans andra låt A Heady Tale samt Tell Me a Lie. Singeln Mistress Mabel och den kommande singeln Lupe Brown har jag lite svårt att valen av dock. Ingen av låtarna är i närheten av skivans bästa låtar, till exempel nämnda Tell Me a Lie och My Friend John. Båda dessa hade varit klart bättre singelval.

Det märkliga med denna skiva är att trots det är ganska lättlyssnad punkrock så kräver den några genomlyssningar innan låtarna verkligen sitter. Låtarna känns bra från början men de växer ganska mycket efter hand. Minns att det var samma sak med Costello Music faktiskt.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 12 juni 07:13, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar