Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Foxboro Hot Tubs

Bästa låtarna på Stop Drop & Roll!!!

Mother Mary - Skivans enda riktigt bra låt...
Ruby Room
She's a Saint Not A Celebrity

Foxboro Hot Tubs

Stop Drop & Roll!!!

Släppt år: 2008
Skivbolag: Jingle Town Records

St Etienne inledde de flesta av låtarna på sin absolut bästa skiva So Tough med samplingar från olika filmer. På de sex första låtarna på Stop Drop & Roll!!! gör Foxboro Hot Tubs samma sak. Ett kul grepp men som sagt inte unikt och det är inte Stop Drop & Roll!!! i övrigt heller.

Att det är Green Day som ligger bakom Foxboro Hot Tubs är det nog knappast någon som har missat, antingen genom att läst om det eller också hört någon av Foxboro Hot Tubs låtar. Det går nämligen inte att ta miste på när man lyssnar på denna skiva att Green Day är bandet bakom bandet, om inte annat för Billie Joe Armstrong röst. Musiken är absolut inte långt ifrån Green Day heller, möjligtvis kan man höra lite fler 60-tals influenser i musiken.

Tyvärr håller inte denna skiva alls lika hög klass som Green Days förra skiva American Idiot. Jag har bara hittat en enda låt som jag tycker är riktigt bra och det är andra spåret Mother Mary. Visst finns det andra låtar som når nästan hela vägen fram till en bra låt men för ett så etablerat band som Green Day så räcker det inte riktigt med goda intentioner, man förväntar sig lite mer än så.

Det man kan fråga sig är varför man skapar ett sidoprojekt när det inte blir bättre än normalt eller åtminstonde lite annorlunda? Möjligtvis var det för att deras touringpolare skulle få tjäna sig en extra hacka...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 20 maj 20:28, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar