UK chart vecka 8 2008

Etta på UK chart för album vecka 8 ligger surfrockarn Jack Johnson med skivan Sleep Through the Static. Har aldrig lyssnat på denna snubbe så jag kan inte uttala mig om hans musik eller skiva. Allas vår gamla hjälte Morrissey ligger dock på på femteplats med sin samlingsskiva som nykomling. Trevligt för honom med tanke på att den nya singeln var så pass bra som den var. Några andra intressanta band i någorlunda toppskiktet är Scouting for Girls som håller sig kvar bland de tio bästa efter ett flertal veckor på listan, denna vecka åtta. Hot Chip var förra veckan uppe på plats fyra men efter att de trogna fansen har inhandlat skivan har försäljningen sjunkit rejält och hamnade denna vecka på 19 plats och nästa vecka är de nog troligtvis runt plats femtio eller längre ner.

Singellistan innehåller mestadels ointressanta artister och låtar med undantaget The Feelings nya singel I Thought It Was Over som ligger nia. OneRepublic är ingen personlig favorit men Stop and Stare är en ok skön låt som jag kan förstå om the masses gillar, den kommer in som nykomling på plats 11. Etta ligger Walesiska soulartisten Duffy med låten Mercy, en helt ok låt men har aldirg varit något riktigt soul-fan och tröttnar på denna typ av låtar ganska fort.

Har inhandlat The Feelings nya album Join With Us idag förresten. Har ju varit bortrest ett tag så jag är lite sent ute men recension kommer troligtvis under nästa vecka någon gång.