Såg I'm Not There igår

Var och såg I'm Not There på bio igår, filmen om Bob Dylan. Detta är ingen vanlig biografisk film över en rockstjärnas liv utan istället gestaltas Bob Dylans av sex olika karaktärer som representerar olika personligheter och delar av Bob Dylan som person. Annorlunda grepp och någorlunda lyckat i alla fall. Filmen är bra och det finns några mycket bra skådespelarinsatser men den är lite för lång och om man inte har så där riktigt bra koll på Dylans liv och historia (vilket jag kan erkänna att jag inte har även om jag gillar hans musik mycket) känns många delar lite väl surrealistiska och diffusa.

Filmen är rejält kritikerhyllad och jag har inte svårt att se att detta är en film som kritiker uppskattar. Jag kan förvisso rekommendera att se denna film men musikfilm nummer ett för mig just nu är ändå solkart Anton Corbijns film Control om Ian Curtis...

Kommentarer

Fredrik (20 februari 18:57, 2008)
"surrealistiska och diffusa." Vore kul att se hur du motivera detta! Jag menar vad det var dom du uppfatta som just det du skrev! Iallafall är detta en film jag skall försöka se så snart som möjligt =)
Lägg till kommentar
Namn
Email (valfritt, visas ej)
Hemsida (valfritt)
Kommentar
 
Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.