Jämförelse mellan Hultsfred och Where the Action Is

Kollade bara för skojs skull igenom startfälten för Hultsfred och Where the Action Is som ju krockar i år, bara för att se vad man missar. Personligen hade det varit kört att gå på någon av dem hur som helst då jag ska på bröllop den helgen och dessutom hade jag nog valt att vara nere i Österrike annars för att följa fotbolls EM på plats.

Hultsfred

Det är sparsamt med riktigt bra namn Hultsfred i år kan man konstatera, de stora namnen är Rage Against the Machine, Linkin Park och Babyshambles. Rage Against the Machine hade varit kul att se förvisso och kanske även Babyshambles.

Övriga roliga utländska inslag är Rooney, Rufus Wainwright, Danko Jones och Jimmy Eat World. Inga namn man blir alltför upphetsad över men Jimmy Eat World är ett erkänt bra liveband och Rooney hade även varit kul att se.

Det är starka svenska artister annars. The Hives och Håkan Hellström är både mycket bra live, Hästpojken och Those Dancing Days hade också varit kul att se. Timo Räisänen och Johnossi är de andra intressanta svenska namnen.

På det stora hela så känns det väldigt tunt tycker jag, jag hade knappast åkt ner till Småland en helg för detta...

Where the Action Is

Where the Action Is satsar istället på kvalitet än kvantitet och det gör de troligen rätt i. De bästa banden som är klara just nu är Foo Fighters, Queens of the Stone Age, The Hives (som hinner med båda festivalerna), Mando Diao, Dirty Pretty Things och Dinosaur JR. Alla banden är mer eller mindre beryktat bra liveband och en dag på Where the Action Is hade garanterat varit roligare än en hel helg i Hultsfred enligt mig.