Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Elbow


Läs om Elbow

Skivor av Elbow
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på The Seldom Seen Kid

An Audience With The Pope
Grounds For Divorce
On A Day Like This

Elbow

The Seldom Seen Kid

Släppt år: 2008
Skivbolag: Fiction

The Seldom Seen Kid läckte ut på nätet flera veckor innan dess officiella releasedatum och fick därmed ryktet om sig att vara en av 2008 års bästa skivor redan innan den släpptes. Detta faktum plus att jag var ganska sen med att köpa skivan då jag var bortrest när den släpptes så att flera recensioner som var mer eller mindre odelat positiva gjorde att mina förhoppningar om detta album var högre än jag normalt kanske skulle ha på en Elbow skiva.

Frågan är därför om den är så bra som ryktet och svaret är ja. Precis som sig bör med musik som denna så tar det några genomlysningar innan skivan vuxit klart och den är redo att betygsättas. Från början känns skivan mest lovande och ingen låt fastnar riktigt men efter cirka tio genomlyssningar så känns mer eller mindre varje låt på skivan som en singelkandidat (med denna typ av musiks mått självklart, i verkligheten kan ingen av dessa låtar bli en radiohit).

Den absolut bästa låten på skivan enligt mig är Grounds For Divorce, tätt följd av undersköna An Audience With The Pope och något svulstiga stråkfyllda On A Day Like This. Inledande Starlings var en av låtarna som satt först och även om jag fortfarande i grunden tycker att det är en bra låt så känns de plötsliga utbrotten av blåsinstrument mest irriterande efter ett tag.

Årets bästa skiva 2008 så här långt

Detta är Elbows bästa skiva och är tveklöst årets bästa skiva 2008 så här långt och har man inte upptäckt Elbow innan men gillar Radiohead och Coldplay rekommenderas denna skiva varmt. Att den rekommenderas för tidigare Elbow fans är självklart men jag misstänker att alla dessa redan köpt denna skiva. Någon kommersiell framgång är nog knappast att vänta för Elbow dock då musiken är alldeles för smal för radio.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 23 mars 12:16, 2008
Kommentarer
Jokkmokk (2009-02-24 22:10)
"The Seldom Seen Kid" : enligt min enkla mening det bästa som gjorts på länge. Svenska musikkritiker/"experter" verkar inte ens hört talas om Elbow.Sanslöst! Poesin i texterna -fantastisk . Musiken -likaså! Bonus:Richard Hawleys gästspel i "The Fix" .
JET (2008-09-12 05:05)
Jag får hålla med Ludofilen ovan. Särskrivning är för fjuniga mellanstadieelever, inte vuxna skribenter. Och att skriva om Elbow utan att notera att Guy Garvey är en av samtidens mest drivna textförfattare är för fan generalfel.
Ludofil (2008-06-29 22:31)
Elbow-skiva, Elbow-fans. Sluta särskriv, för fan. Det är fult, dumt och obildat.Och jämförelsen med Coldplay är en direkt förolämpning. Dessutom är 8 lågt, fast det är klart att om man tycker att glädjeutbrotten i Starlings är irriterande så hajar man upenbarligen inte vad de gör där.Och att recdensera en Elbowskiva utan att kommentera texterna är också rätt inskränkt.
Lägg till kommentar