Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om dEUS


Läs om dEUS

Skivor av dEUS
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Vantage Point

Favourite Game
Oh Your God
The Architect

dEUS

Vantage Point

Släppt år: 2008
Skivbolag: V2

Belgien handlar inte bara om öl, choklad och pedofiler. Till skillnad från merparten av deras grannländer och andra länder på kontinenten har de ett fullgott indierockband i dEUS som med sitt femte fullängdare visar att de efter nästan 20 års aktivitet fortfarande kan göra mycket bra indierock.

Musiken på Vantage Point är ganska skiftande, från skön harmonisk pop som i Eternal Woman till mer malande klassisk indie i min absoluta favoritlåt på skivan, Favourite Game, till slutligen underbar rock i singeln The Architect. Vantage Point är en jämn skiva där nästan alla låtar blir bra efter tillräckligt många genomlyssningar och när den dessutom är kryddad med två excellent bra låtar i Favourite Game och The Architect så måste betyget bli en ganska klar åtta.

Intressant kuriosa med svenska ögon sett är att The Knifes Karin Dreijer Andersson lånat ut sin röst på skivans andra singel, Slow (mycket bra låt även det för övrigt...)

Recenserad av: Kano Kluckfors - 11 maj 21:42, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar