Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Deerhoof


Läs om Deerhoof

Skivor av Deerhoof
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Friend Opportunity

+81
Choco Fight
Matchbook Seeks Maniac

Deerhoof

Friend Opportunity

Släppt år: 2007
Skivbolag: Kill Rock Stars / 5 Rue Christine

Friend Opportunity är San Francisco bandet Deerhoofs åttonde skiva, dock den första som jag personligen hört. Jag köpte skivan då jag läste en artikel om fem indieplattor man förmodligen missat 2007 typ och eftersom han i samma artikel hade listat Aqueducts Or Give Me Death som jag utnämnde till årets skiva 2007 så kändes detta köp väldigt intressant.

Mina tankar gick direkt till Pizzicato Five när jag hörde första låten The Perfect Me. Anledningen är självklart för att sångerskan Satomi Matsuzaki är japanska och sjunger väldig likt de sångerskor som figurerade i Pizzicato Five. Musikaliskt förs tankarna dock snarare till The Breeders.

Hela skivan är väldigt experimentiell och kan nog uppfattas som väldigt svår för de flesta. T ex andra låten +81 med refrängen "Do do do do, bip bip" kan jag tänka mig känns skum för de flesta. Jag gillar dock denna typ av musik och jag gillar verkligen Satomi Matsuzaki röst, dock tycker jag inte att skivan når upp till de höjder som artikeln utlovade men det finns några riktiga guldkorn såsom drömska Choco Flight och Matchbook Seeks Maniac.

Skivan är som sagt inte så bra som jag hade hoppats på men den är definitivt tillräckligt bra för att jag fått upp ögonen för Deerhoof och kommer garanterat utforska deras tidigare material som också har fått väldigt bra kritik. Jag gillar musikstilen men just denna skiva kan jag tyvärr inte ge ett högre betyg än en sexa.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 20 januari 21:55, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar