Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Death Cab For Cutie


Läs om Death Cab For Cutie

Skivor av Death Cab For Cutie
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Narrow Stairs

Bixby Canyon Bridge
Long Division
No Sunlight

Death Cab For Cutie

Narrow Stairs

Släppt år: 2008
Skivbolag: Atlantic

Uttalandena som gjordes om Narrow Stairs innan releasen var att denna skiva skulle bli mer gitarrintensiv jämfört med tidigare skivor. Om man tror att detta innebär att Death Cab For Cutie skulle rocka till sig tror man fel för faktum är att skillnanden mellan föregångaren Plan är inte alltför stor, närmast minimal faktiskt. Detta ser jag dock inte nödvändigtvis som något negativt då jag tycker Death Cab är så bra som de är på grund av den smått sega musiken och i kombination med Ben Gibbards lugna röst.

På de senaste skivorna har känslan varit att Death Cab For Cutie har tagit ett steg framåt i kvalite för varje skiva, för Narrow Stairs tycker jag dock att det blir ett steg bakåt istället jämfört med föregångaren Plans. Narrow Stairs är en klart bra skiva men jag saknar på något sätt magin i låtar som Marching Bands of New York, Crooked Teeth och I Will Follow You Into the Dark för att nämna några från den fantastiska föregångaren. Betyget blir en sjua men jag kan inte låta bli att vara lite besviken då jag hade väldigt höga förväntningar på denna skiva. Det något mindre vackra omslaget ger tyvärr inga pluspoäng det heller...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 15 maj 18:07, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar