Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Coldplay


Läs om Coldplay

Skivor av Coldplay
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Viva la Vida or Death and All His Friends

Cemeteries of London
Lost
Viva La Vida

Coldplay

Viva la Vida or Death and All His Friends

Släppt år: 2008
Skivbolag: Parlophone

Coldplays förra skiva X&Y fick ytterst blandad kritik men det var en skiva jag gillade starkt, en av 2005 års bästa skivor enligt mig. På Viva la Vida tar Coldplay hjälp av monsterproducenten Brian Eno. Detta har gett Coldplay ett något mer svulstigt sound, lite mer "arenarock"-klar musik (möjligtvis kommersiell). Detta gör också att skivan i sin helhet känns mindre rolig efter ett tag. Jag tror det är det som är anledningen i alla fall. Grejen med Viva la Vida att när jag nu lyssnar igenom skivan låt för låt så känns varje låt för sig bra, vissa till och med riktigt bra, men tyvärr känns skivan lite småtrist när jag låter den vara på i bakgrunden konstant.

Möjligtvis är det så att jag i och med Sveriges urusla EM inte har gjort att jag riktigt varit på humör för Coldplay just nu, för jag tror man måste vara på humör för att uppskatta denna skiva till fullo. Min slutsats blir att för tillfället ger jag skivan ett medelbetyg, en solig dag när jag verkligen känner för att lyssna på Coldplay kan denna skiva få ett helt annat betyg...

Måste ändå avsluta med att pusha för låtarna Cemeteries Of London och Lost, två mycket bra låtar.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 22 juni 16:38, 2008
Kommentarer
viktor (2008-07-03 17:28)
Hej! Jag har köpt skivan och tycker om den väldigt mycket! Jag har även lyckats få tag på Lost i akustisk verision och den är hur bra som helst!
Lägg till kommentar