Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Charlatans


Läs om The Charlatans

Skivor av The Charlatans
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på You Cross My Path

Missing Beats (Of A Generation)
Oh! Vanity
The Misbegotten

The Charlatans

You Cross My Path

Släppt år: 2008
Skivbolag: Cooking Vinyl

Ärligt talat så slutade jag lyssnade på The Charlatans efter Up to Our Hips kom 1994. Jag gillade förvisso den skivan mycket men av någon anledning orkade jag aldrig följa The Charlatans fortsatta skapande efter det. Enda anledningen till att jag började lyssna på You Cross My Path är på grund av att den delades ut helt gratis för nedladdning och delvis även av nostalgiska skäl då jag inte skulle laddat ner den annars. Som ni kanske förstår så hade jag inga förväntningar på denna skiva och troligtvis är det den positiva överraskningen som gjorde att jag gillar denna skiva.

The Charlatans låter nästan 15 år efter jag slutade lyssna på dem nästan likadant, det är egentligen ganska simpla poplåtar men oftast snyggt kryddade med sköna orgelslingor och de gör det verkligen bra. Bästa exemplet på detta är Missing Beats (Of A Generation) som också är en av skivans absolut bästa spår men faktum är att nästan alla låtar på skivan är bra. Om det inte vore för att det finns så otroligt mycket musik att lyssna på nuförtiden så skulle jag nästan kunna tänka mig att utforska The Charlatans bakåt i tiden. Hade den varit lika bra som deras klassiska Weirdo hade jag troligtvis gjort det men för tillfället nöjer jag mig med att njuta några timmar av gamla hjältar från tiden då jag började lyssna på indiemusik...

Ladda ner You Cross My Path gratis (lagligt)

Skivan kan fortfarande laddas ner gratis, klicka här för att ladda ner skivan (ZIP-fil innehållande hela skivan).

Recenserad av: Kano Kluckfors - 25 mars 20:26, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar