Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Black Kids

Bästa låtarna på Partie Traumatic

Hit The Heartbrakes
Hurricane Jane
I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You
I've Underestimated My Charm (Again)

Black Kids

Partie Traumatic

Släppt år: 2008
Skivbolag: Mercury

Det ska villigt erkännas att Black Kids debutskiva Partie Traumatic inte är unik på något sätt, det finns inget unikt över deras sound eller sättet de framför det på men Black Kids vet verkligen hur man skriver skön feelgood musik vilket gör denna skiva mycket bra. Skivan är producerad av gamle Suede-hjälten Bernard Butler (syftar då på "gamla" Suede självklart) och det är frågan om inte detta är det bästa Butler varit inblandad i sedan Dog Man Star kom för en evighet sen.

Varje låt på denna skiva har sin charm, många av dem kräver några genomlyssningar för att sitta vilket dock endast är positivt då skivan håller längre. Vill man snabbt komma in i skivan (alternativt känna efter om Black Kids är något för dig) så rekommenderas dock inledande Hit The Heartbrakes, andra singeln Hurricane Jane samt underbara I've Underestimated My Charm (Again) men efter hand kommer flera att låtarna sitta, var så säker.

Det är svårt att hitta någon text om Black Kids som inte nämner sångaren och frontmannen Reggie Youngblood favoritband The Cure och det är inte svårt att första varför, Reggie Youngblood's röst är mycket lik Robert Smiths och även musiken påminner ibland mycket om The Cures poppigare stunder. Jag skulle tippa på att Robert Smith inte är alltför ledsen över att bli jämförd med Black Kids dock...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 17 september 20:59, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar