Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om Band of Horses


Läs om Band of Horses

Skivor av Band of Horses
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på Cease to Begin

No One's Gonna Love You
Ode To LRC
The General Specific

Band of Horses

Cease to Begin

Släppt år: 2007
Skivbolag: Sub Pop

Band of Horses var ett band som hade förbigått mig helt innan en kompis berättade för mig hur bra singeln Is There A Ghost var. Att lyssna på Is There A Ghost var det enda som krävdes för att inse att detta var en skiva som torde ha potential och jag blev inte besviken.

Nämnda singeln Is There A Ghost är en underbar stämningsfull lugn låt som sitter snabbt men den bästa låten är sing along vänliga The General Specific. The General Specific är en låt som får en att önska att man kunde spela ett roligt instrument som piano eller gitarr och ha en sångröst. Dessa två låtar är dock inte de enda bra låtarna, faktum är att nästan alla låtar är riktigt bra låtar och detta känns som en ganska komplett skiva som tveklöst hade varit med på min lista över årets bästa skivor 2007 om jag inte hade upptäckt den för sent.

Band of Horses påminner mig väldigt mycket om något annat band på många sätt men jag kan inte komma på vilket. Många jämför dem med My Morning Jacket som kanske inte är en helt fel jämförelse men det är inte dem jag tänker på men jag får återkomma i bloggen om jag kommer på vilka jag menar...

Recenserad av: Kano Kluckfors - 15 februari 06:31, 2008
Kommentarer
Lotta (2008-06-12 05:21)
Jag bara älskar Band of Horses! Deras bästa låt är tveklöst The Funeral från "Everything all the time". Jag tvingar alla mina vänner lyssna på dem, och de älskar också deras musik!
Kano Kluckfors (2008-02-24 14:33)
Förvisso :-)
Fredrik (2008-02-24 14:30)
"The General Specific är en låt som får en att önska att man kunde spela ett roligt instrument som piano eller gitarr och ha en sångröst."Det vill man väl alltid xD
Lägg till kommentar