Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.

Mer om The Automatic


Läs om The Automatic

Skivor av The Automatic
Skivor i fet stil är recenserade skivor. Skivor i kursiv stil är ej recenserade än. Vill du själv recensera en orecenserad skiva, klicka på länken.

Bästa låtarna på This is a Fix

Bad Guy
Secret Police
Steve McQueen

The Automatic

This is a Fix

Släppt år: 2008
Skivbolag: B-Unique Records

The Automatic debutskiva Not Accepted Anywhere som kom 2006 var en väldigt positiv överraskning för mig då. Låtar som Raoul och Monster spelade jag flitigt och även om skivan kanske var något ojämn var det en av mina favoritskivor det året. Av någon outgrundlig anledning hade jag inte alltför höga förväntingar på uppföljaren This is a Fix och mina farhågor var delvis korrekta.

This is a Fix är en förvånansvärt jämn skiva, näst intill alla låtar är fullgott bra indierocklåtar men jag saknar Not Accepted Anywheres "Monster"-hits. Problemet med The Automatic generellt är dessutom är att alla deras låtar går i ungefär samma tempo. De drar aldrig ner på tempot vilket gör att det blir ganska tröttsamt att lyssna på skivan om och om igen.

Skivan är ändå värt ett medelbetyg men jag misstänker att detta inte är en skiva som kommer bli alltför långlivad. Om man verkligen vill upptäcka The Automatic (för jag misstänker att de flesta inte känner till dem) så rekommenderar jag att köpa första skivan till att börja med istället.

Recenserad av: Kano Kluckfors - 6 september 14:22, 2008
Kommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar